Науковці ПДАУ долучилися до відзначення GIS Day

 

Всесвітній день географічних інформаційних систем — щорічна міжнародна освітньо-інформаційна подія розробників і користувачів ГІС (географічних інформаційних систем), метою якої є популяризація використання знань і навичок у царині геоінформатики в освітніх, урядових, бізнесових та інших громадських установах. Сьогодні  цією подією став міжнародний форум для користувачів ГІС-технологій з усієї індустрії ГІС, щоб продемонструвати реальні додатки, які змінюють життя суспільства.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
16 листопада для студентів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології ПДАУ було проведено тематичний майстер-клас із застосування ГІС-технологій. Захід організували доктор географічних наук, професор завідувач кафедри геоматики, землеустрою та планування територій ПДАУ, голова Полтавського відділення Українського географічного товариства Сергій Шевчук і старший викладач кафедри Роман Куришко. Всі учасники заходу отримали сертифікати.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Завдяки зусиллям викладачів кафедри геоматики, землеустрою та планування територій наш Університет з'явився на офіційній карті GisDay, відповідно ставши єдиним закладом Полтави, що долучилася до відзначення Всесвітнього дня ГІС у 2023 році.