Напередодні Нового 2021 року в теплиці університету почали живцювання динної груші - пепіно (Solanum muricatum)

Плоди цієї рослини дуже смачні, а ще є чудовим профілактичним засобом проти вірусних хвороб. І хоча до цього часу всі ми жили якось і без пепіно, проте інтродукція в наших умовах однієї з найдревніших культур цивілізації інків викликає цікавість. Та що там інків - задовго до них ці плоди входили в раціон жителів культури Норте-Чико. А це 30-18 століття до нашої ери. Тепер на весні всі бажаючі можуть отримати вкорінені живці заокенської рослини.

 

Оскільки культура багаторічна, то на холодний період її треба внести до житла або оранжереї чи теплиці.

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: