На факультеті проведено освітні заходи з популяризації академічної доброчесності

 

16 та 17 жовтня здобувачі вищої освіти 1 курсу інженерно-технологічного факультету мали змогу прослухати лекції про академічну доброчесність.


Семінар на тему «Знайомство з принципами академічної доброчесності у ПДАУ» організували для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва (спеціальність 133 Галузеве машинобудування), Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (спеціальність 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка), Сільськогосподарське будівництво (спеціальність 192  Будівництво та цивільна інженерія), Технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва (спеціальність 208 Агроінженерія) та Автомобільний транспорт (спеціальність 274 Автомобільний транспорт).
 

Першокурсників ознайомили зі змістом і значенням Кодексу академічної доброчесності Полтавського державного аграрного університету та з іншими  локальними нормативно-правовими актами, поінформували про роботу комісії з академічної доброчесності інженерно-технологічного факультету; значну вагу приділили основним видам порушень академічної доброчесності та відповідальності за такі порушення. Пройдений матеріал закріпили практичними кейсами про порушення академічної доброчесності, які можуть виникнути в освітньому процесі. Особливу цікавість у студентів викликала серія відео із курсу «Академічна доброчесність» професора Вільяма  Поттера з Університету Ферріс Стейт (Ferris State University, 2014 р.), що стосувалася прикладного застосування отриманих ними знань.


Семінари провела відповідальна за академічну доброчесність на інженерно-технологічному факультеті Юлія БАСОВА за участю декана факультету Олександри БІЛОВОД і заступниці декана з виховної роботи Наталії ПРІЛЄПО.