На екофестивалі «Яблуневий сад» представники ПДАУ проводили майстер-класи з визначення фальсифікації продуктів

25 вересня у Мачухівській територіальній громаді відбувся екологічний фестиваль «Яблуневий сад». У заході, спрямованому на підтримку місцевих садівників і городників, які виробляють екологічно чисту продукцію, взяла участь і делегація Полтавського державного аграрного університету.

У містечку майстрів, яке розгорнулося поряд із місцевим будинком культури, свої майстер-класи проводили і представники кафедр Університету.
Кафедра харчових технологій провела майстер-клас із визначення якості та фальсифікації ковбасних виробів.

Перш ніж визначати вміст борошна чи крохмалю, а також нетрадиційних барвників хімічним методом, учасники фестивалю мали змогу під час дегустації розпізнавали якість ковбаси за смаковими властивостями. Також визначали якісні показники та наявність фальсифікації молока.
Кафедра технологій дрібного тваринництва навчала учасників майстер-класу визначати якість меду та виготовляти поробки із додаткових продуктів бджільництва.
Фахівці та студенти кафедри публічного управління та адміністрування проводили профорієнтаційну роботу та розважали дітей, перетворюючи їх за допомогою екофарб на відомих кіногероїв.

На відвідувачів екофестивалю чекали також виставки, фотозони, дегустації різноманітних смаколиків, конкурси тощо.

Протягом дня на сцені фестивалю виступали знані у Полтаві та навколишніх громадах колективи художньої самодіяльності. Дарував свою творчість відвідувачам екофестивалю народний ансамбль сучасної пісні «Мал-а-хіт» Полтавського державного аграрного університету.

Викладачі та студенти Полтавського державного аграрного університету вдячні організаторам екофестивалю за запрошення і завжди раді брати участь в ініціативах, що пропагують вживання екологічно чистої продукції, та підтримувати місцевих виробників.