На базі Університету відкрили Центр експертизи Індустрії 4.0

24 вересня на базі Полтавського державного аграрного університету відбулася мініконференція «Цифрова трансформація агроіндустрії», у якій взяли участь представники Полтавської облдержадміністрації, Полтавської обласної ради, керівництва Університету, кафедри інформаційних систем та технологій ПДАУ та Асоціації «Підприємств промислової автоматизації України».
Під час заходу були порушені найактуальніші питання смартспеціалізації агроіндустрії. Говорили про кращий досвід упровадження цифрових технологій в агросектор ЄС та України, а також про перспективи розвитку Полтавщини в контексті цифровізації агроіндустрії,  прискорення цифровізації аграрних та агропереробних підприємств Полтавщини, для якого необхідне посилення ролі кластерів і розвитку регіональних Центрів експертизи Індустрії 4.0. 

Під час конференції такий центр відкрили на базі Полтавського державного аграрного університету. Завідувач кафедри інформаційних систем та технологій ПДАУ Юрій Уткін розповів присутнім про функції, структуру, напрями розвитку Центру 4.0. на 2022 рік.


Окрім того, з метою об’єднання зусиль щодо прискореного розвитку смартспеціалізації агроіндустрії регіону Полтавський державний аграрний університет, Асоціація «Підприємств промисловості автоматизації України», Департамент агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації і Полтавська обласна рада підписали меморандум про співпрацю.