Молодь – це наше майбутнє! А здорова молодь – це майбутнє генофонду України!

Студентські роки – найкращий період у житті людини. Це перші самостійні кроки на життєвій стежці. Чи виведе ця стежка молоду людину на широку життєву дорогу, сповнену приємних і хвилюючих подій, залежить від самої людини і від того оточення, у яке вона потрапляє. Щоб період юності став часом незабутніх вражень, відчуття впевненості у своїх силах і здоров’ї і того, що всі шляхи на світі відкриті, всі вершини можуть бути підкорені, треба завжди усвідомлювати відповідальність за кожне прийняте рішення, за кожен вчинок, передбачати наперед усі можливі варіанти розвитку подій. Але життєва мудрість і досвід не даються від народження, а приходять або внаслідок власних «спроб і помилок», або завдяки аналізу життєвих ситуацій, у які потрапляли інші люди.

Полтавський державний аграрний університет тісно співпрацює з Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я». Зустрічі із соціальним працівником фонду Володимиром Ходунаєм стали для кураторів академічних груп і здобувачів вищої освіти звичайною практикою. Усі без винятку теми, що були розглянуті у «Школі куратора» і онлайн-бесідах зі студентами, містили не лише теоретичні побажання, націлені на збереження власного здоров’я та здоров’я оточуючих, а ще й безцінні практичні поради і рекомендації щодо уникнення ситуацій, які можуть не лише кардинально змінити сьогодення молоді, а й не найкращим чином змоделювати її майбутнє. Пан Ходунаєв продемонстрував, що він дійсно має практичний досвід, націлений на пошук найсприятливіших варіантів виходу із різних життєвих обставин, і є практиком-професіоналом, в арсеналі якого є приклади не для наслідування, а для формування розуміння в юнацтва того, що будь-яку ситуацію можна вирішити, але краще їй запобігти, передбачити наперед можливі наслідки.

Остання тема онлайн-зустрічі «Збереження репродуктивного здоров’я молоді», безперечно, є своєчасною у період карантину.

Ми – нація, для якої родина і Батьківщина – це слова-синоніми. Лише здорове суспільство має не тільки заможне і прогресивне сьогодення, а й перспективне майбутнє. Кожна людина моделює своє майбутнє в родинному колі, в якому всі здорові, успішні і перспективні. Наші мрії обов’язково здійсняться, якщо сьогодні кожен із нас усвідомить цінність власного здоров’я, що є складовою генетичного здоров’я нації і всесвітнього здоров’я. Подбати про щасливе майбутнє треба вже сьогодні, націливши себе на здоровий спосіб життя і нормальні стосунки з оточуючими, на успіх у всіх своїх починаннях і звершеннях.

Ми сподіваємося на нові цікаві й корисні зустрічі із представниками Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я».

Усім учасникам навчально-виховного процесу ПДАУ бажаємо якнайміцнішого здоров’я, наснаги на нові наукові й особисті звершення! До нових зустрічей на моніторах гаджетів!!!

 

Аудиторія: 

Діяльність: