Міжнародний день здоров’я рослин

15 травня у Полтавському державному аграрному університеті з нагоди Міжнародного дня здоров’я рослин, який цього року припадає на 12 травня, відбулася гостьова лекція Ганни Завенягіної, начальниці відділу фітосанітарних заходів на кордоні Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.
 
Під час заходу Ганна В'ячеславівна ґрунтовно та фахово розкрила тему значення рослин у житті людства, оскільки вони є не лише основою життя на Землі, але й джерелом їжі, кисню, ліків та інших ресурсів, необхідних для існування людей. Рослини відіграють важливу роль у регуляції клімату, захисті ґрунту та підтримці біорізноманіття.
 
Збереження рослинних ресурсів – це спільна відповідальність кожного з нас. Міжнародний день рослин є чудовою нагодою, щоб усвідомити цю проблему та вжити заходів для захисту флори й фауни нашої планети. Тож на лекції було обговорено, як цьому допомогти.
 
Лекція пройшла у невимушеній і дружній атмосфері, що сприяло активному спілкуванню та глибшому розумінню студентами її теми.