Міжнародна співпраця в дії: ПДАУ та Асоціація UCM – Italy оновили угоду про партнерство

Полтавський державний аграрний університет став осередком міжнародного діалогу та розвитку кулінарної освіти! До нашого університету завітав президент Асоціації UCM – Italy («Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія») Паоло Брешіа.
 
У межах зустрічі відбулося перепідписання угоди про партнерство між ПДАУ та Асоціацією UCM – Italy. Від університету документ урочисто підписав ректор Олександр Галич. Ця подія стала черговим кроком у зміцненні міжнародної співпраці, що відкриває для студентів нові можливості навчання, стажування та професійного зростання в Італії — країні з багатовіковими гастрономічними традиціями.
 
Під час зустрічі виступили ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олег Горб, декан факультету технологій тваринництва та продовольства Світлана Усенко, завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник і професор кафедри харчових технологій Валерій Сукманов. Вони підкреслили важливість партнерства, яке сприяє інтеграції української освіти до європейського простору та формує фахівців нового покоління. Також до зустрічі долучилися і куратори академічних груп: Алла Кайнаш, Олена Калашник, В'ячеслав Скрипник, Валентина Назаренко, Світлана Мороз, Юлія Карба.
 
Особливо зворушливим моментом стало вручення сертифікатів студентам, які влітку проходили практику в Італії. Сертифікати 2-го рівня отримали Таїсія Борблик та Олександра Зінченко; сертифікати 1-го рівня — Дмитро Іванченко та Смага Олександр. Наші талановиті студенти гідно представили ПДАУ на міжнародному рівні.
 
Про цілі й особливості проєкту, наявні вакансії, тривалість і графік проходження практики, умови проживання та харчування студентів, розмір стипендії розповіла тьютор і голова Громадської організації «Культурний союз Середземномор'я» Анна Каліта.
 
Зустріч пройшла у теплій, дружній атмосфері, сповненій натхнення, вдячності та взаємної поваги.
 
ПДАУ щиро дякує Паоло Брешіата його команді за плідну співпрацю, відкритість і підтримку української молоді!
 
Разом ми продовжуємо творити історію міжнародного партнерства, де кулінарне мистецтво об’єднує серця і країни.