Міжфакультетська гостьова лекція

 

5 грудня 2023 року директор ПП «Полтава-СКІ» Антон Антонович Фалтинський прочитав на факультеті обліку та фінансів ПДАУ міжфакультетську гостьову лекцію на тему «Вплив сфери туризму і рекреації на економічний розвиток країн» для студентів 1-го курсу спеціальностей Туризм і рекреація, Готельно-ресторанна справа, Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. Модераторами лекції були декан факультету обліку та фінансів, професор кафедри Безкровний О. В. і гарант ОПП Туризм, професор кафедри Тютюнник Ю. М.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
ПП «Полтава-СКІ» має багаторічний досвід успішної роботи у сфері консалтингу, проєктування, будівництва та експлуатації всесезонних рекреаційних об’єктів як в Україні, так і за кордоном. Підприємство співпрацює з багатьма закордонними партнерами, фірмами зі світовим ім’ям, як-от: «LEITNER ropeways», «POMA», «BARTHOLET», «Kässbohrer Geländefahrzeug AG», «Nanoalps», «Redaelli / Teufelberger», «Nivis», «O.I.T.A.F.», «Cluster Montagne». В Україні співробітники «Полтава-СКІ», зокрема, брали участь у проєктуванні та будівництві гірськолижних комплексів «Драгобрат» і «Буковель».
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
На початку лекції було презентовано відеоролик про розвиток туристично-рекреаційної сфери в регіоні Південний Тироль (Італія). Доповідач ознайомив слухачів рідної йому альма-матер із власним досвідом формування ефективної бізнес-моделі у сфері рекреаційного консалтингу, участі підприємства у різноманітних туристичних проєктах у восьми країнах світу, що позитивно вплинуло на економічний розвиток як окремих територій, так і держав загалом.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Високий рівень професіоналізму та компетентності Антона Антоновича були позитивно сприйняті присутніми. Слухачі мали змогу поставити запитання, висловити свої думки, отримати змістовні відповіді. Доповідач, який має три вищих освіти, закликав молодь не зупинятися на здобутих під час навчання в університеті досягненнях, а протягом життя постійно підвищувати свій професійний рівень, формувати нові знання та практичні навички.