Майстер-клас «Юнгіанська пісочна терапія»

3 вересня 2020 року засновником розвивального центру «Чарівний ключик» Наталією Пилипенко для членів Полтавського відділення Української спілки психотерапевтів України було проведено майстер-клас «Юнгіанська пісочна терапія», на якому була присутня керівник психологічної служби ПДАА, практичний психолог Плаксієнко І.Л.

Нині у психологічній та психотерапевтичній роботі пісочна терапія є одним із найпопулярніших методів психодіагностики та психокорекції.

Інструментарій розвивального центру «Чарівник ключик»

Психотерапевтична пісочниця

Завдання пісочної терапії, як і класичних арт-методів, – розкрити індивідуальності людини, активізувати її творчі здібності та фантазії, зняти внутрішню напругу та отримати емоційне задоволення, вирішити психологічні проблеми, подолати комплекси та страхи, сформувати навички позитивного ставлення до себе і світу.

Застосування методу пісочної терапії у формі невимушеної гри дає змогу розвинути здатність до самовираження й самопізнання, сприяє формуванню творчого сприйняття навколишнього світу.

Присутні ознайомились із основними принципами й поняттями юнгіанської пісочної терапії (метод Дори Калфф). У ході практичної роботи обговорили особливості терапевтичної роботи з дітьми та дорослими, отримали особистий досвід групової роботи з піском та інтерпретації творчого процесу створення пісочних композицій з погляду психоаналізу.

Учасники майстер-класу

Цінність застосування юнгіанської пісочної терапії з діагностичною та терапевтичною метою полягає в тому, що з її допомогою можна на символічному рівні висловити і дослідити найрізноманітніші почуття: любов, ненависть, образу, злість, страх, радість тощо. Внутрішній світ людини віддзеркалюється у створених образах, які є містком до вирішення психологічних проблем.

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: