Курс семінарів-тренінгів з відкриття власної справи для студентів академії

Курс семінарів-тренінгів з відкриття власної справи для студентів академії

В рамках співпраці академії та Спільного проекту ЄС та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" розпочато курс семінарів-тренінгів з відкриття власної справи. Так, 16 березня студенти 4 курсу факультету економіки та менеджменту академії відвідали Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції. Мали змогу побачити на власні очі, яким чином відбувається процес реєстрації власного бізнесу, поспілкуватися з працівниками Центру та підприємцями. Консультацію студентам провели реєстратори фізичних та юридичних осіб. Вони розповіли, що відбувається спрощення реєстрації: ліквідація плати за реєстрацію, спрощення подачі пакету документів та можливість пройти он-лайн реєстрацію. У центрі державної реєстрації працює 13 осіб, до кожного реєстратора щоденно звертається близько 200 осіб, які бажають подати заявку або внести зміни в реєстраційні документи. На початку 2015 р. зареєстровано 14 тис. юридичних осіб і 35 тис. фізичних осіб, з них найбільша кількість реєструється в сфері торгівлі. Фізичні та юридичні особи можуть отримати повну консультацію, щодо відкриття власної справи в центрі та на головному сайті.

Основні обов’язки державних реєстраторів:

  •  проконсультувати бажаючих відкрити власну справу;
  •  перевірити перелік всіх документів;
  •  перевірити правильність заповнення поданих документів;
  •  зареєструвати документи на протязі трьох днів;
  •  провірити достовірність та повноту відомостей з реєстраційних карток та сформувати справу;
  •  передати інформацію до пенсійного фонду, податкової служби та інші дії.

Микола Володимирович, наголосив, що робота в реєстраторів не легка та відповідальна, тому вони завжди раді прийняти завзятих та працьовитих практикантів, а також зазначив, що найближчим часом у відділі знову планують запроваджувати інновації. Студенти дуже вдячні за цікаву і актуальну на сьогоднішній день інформацію, а деякі з них планують в подальшому і відкрити власну справу. Дякуємо Казаку Миколі Володимировичу та всім працівникам відділу держреєстрації, які надали викладачам ПДАА та студентам вичерпну інформацію про організацію роботи реєстраційної служби полтавського міського управління юстиції та к.е.н., доценту Наталії Василівні Дем'яненко за організацію цієї зустрічі.

Випускники академії - це високопрофесійні фахівці, які працюють в аграрному бізнесі, на державних підприємствах, різних установах як на території України так і за її межами. Сьогодні,надзвичайно складний період в Україні, але з кожним днем все більше і більше людей бажають відкрити власну справу, саме тому в рамках програми академії, щодо сталого розвитку подібні проекти стануть постійними, а їх спектр помітно розширюватиметься. Головне, що сьогодні кожен має зрозуміти - відповідальність за власне майбутнє та майбутнє всієї країни лежить на кожному з нас. Якщо бажаємо жити добре, працювати, в першу чергу над собою, потрібно вже сьогодні :). Головна умова успіху - бажання працювати й вірити у власні сили.

Помічник ректора, Тетяна Бардіна

 

Мітки: