Круглий стіл з питань конституційної реформи

18 листопада 2016 року на кафедрі підприємництва і права для студентів та викладачів було організовано круглий стіл з питань участі громадян у конституційному процесі. Актуальніть теми обумовлена змінами останніх років у країні, необхідністю реалізації завдань з децентралізації влади та розвитку інститутів громадянського суспільства.

Круглий стіл проводили представни Полтавської облдержадміністрації:

Варченко Юрій Миколайович перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОДА – начальник управління з питань внутрішньої політики;

Отич Олександр Анатолійович заступник начальника управління – начальник відділу взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями управління внутрішньої політики Головного управління інформаційної та внутрішньої політики ПОДА.

В контексті втілення конституційної реформи, як зазначили організатори заходу, важливим є залучення якомога більшої кількості громадян у цей процес, особливо молоді. Найважливішою і найбільш цінною для демократичного суспільства якістю правомірної поведінки є творча активність усіх соціальних груп населення, усіх прошарків суспільства, спрямована на свідому участь в управлінні справами держави і суспільства, що заснована на усвідомленні ролі права як найважливішого інструмента соціального управління і, головне, – виразника вимог прогресу в суспільному розвитку, реальних інтересів українських громадян. Саме така поведінка дозволяє людині розкритися і відчути себе повноправним членом громадянського суспільства, здатним творити своє майбутнє і вирішувати долю всієї держави.

Організатори презентували та подарували учасникам круглого столу брошури та навчальний посібник «Розробка і реформа конституції: вибір процесу».

Дякуємо представникам Полтавської облдаржадміністрації Варченку Ю. М. та Отичу О. А., завідувачу кафедри підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії д.е.н., професору Махмудову Х. З. та декану факультету економіки та менеджменту к.е.н., доценту Галичу О. А. за організацію та проведення цікавого круглого столу!