Круглий стіл з проведення статистичних спостережень

7 липня 2021 року в рамках проведення навчальної практики зі статистики відбувся круглий «Практичні аспекти проведення статистичних спостережень соціально-економічних явищ». Участь у заході взяли здобувачі вищої освіти факультету обліку та фінансів і викладачі кафедри економічної теорії та економічних досліджень.

 

Головним спікером круглого столу була гостя ПДАУ – фахівець з розвитку міської територіальної громади КО «Інститут розвитку міста» Козун Євгенія. Досвідчений спеціаліст у галузі соціальних досліджень розповіла про особливості проведення аналізу документів, спостережень, експериментів та опитувань. Усі питання розглядалися на прикладах конкретних соціологічних досліджень, в яких брала участь соціологиня. Найбільший інтерес слухачів викликали практичні аспекти проведення анкетувань та інтерв’ю.

 

 Доцентка кафедри Олена Єгорова доповіла про опитування, які проводяться в нашому Університеті, зокрема про анкетування «Викладач очима студентів» та «Оцінка студентами якості викладання навчальних дисциплін».

Учасники круглого столу долучилися до обговорення поставлених питань та пошуку шляхів розв’язання проблем, з якими стикаються дослідники при проведенні статистичних досліджень.

 

Аудиторія: 

Діяльність: