Круглий стіл з нагоди Дня місцевого самоврядування

 

Викладачі кафедри гуманітарних та соціальних дисциплін факультету обліку та фінансів Анастасія Некряч і Сергій Приходько організували проведення круглого столу «Сучасне місцеве самоврядування як важливий інститут політичної системи суспільства: вітчизняний та європейський досвід». Захід відбувся з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні та в межах реалізації міжнародного проєкту Еразмус+ «Участь громадян та соціальний діалог як важливі фактори побудови сталих територіальних громад: успішні практики Європейського Союзу для України».
 

У засіданні круглого столу, зокрема, взяли участь Євген Бова, голова Новоселівської ОТГ, Ольга Хоменко, заступниця голови Нехворощанської ОТГ, Юлія Попова, директорка Комунальної установи «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району». Вони розповіли про особливості діяльності органів місцевого самоврядування в сучасних умовах. Через збройну агресію, крім своїх основних функцій, вони виконують значний обсяг гуманітарної діяльності.


З доповідями виступили здобувачі вищої освіти І курсу ступеня магістра за спеціальністю Політологія Валерія Скрипченко, Вікторія Іщенко, Федір Сидоренко, Олександр Пикало. Вони розглянули проблеми становлення місцевої демократії, участі жителів територіальних громад в управлінні місцевими справами, особливості проведення місцевих виборів, інформаційного забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування.
 

Усі учасники заходу підтвердили необхідність створення дієвого місцевого самоврядування, більш активної участі в ньому самих громадян, розвитку місцевої демократії, що було б важливим доробком нашої держави на її цивілізаційному та європейському шляху.