Круглий стіл «Особливості обліку інтернет-торгівлі»

Викладачі кафедри обліку і оподаткування спільно зі здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів освітньо-професійної програми Облік і оподаткування провели засідання круглого столу «Особливості обліку інтернет-торгівлі» за участю стейголдера Чуприни Анастасії (власниці інтернет-магазину), яка презентувала свою сторінку в Instagram мережі.

 

Анастасія поділилася з учасниками своїм досвідом ведення інтернет-магазину в Instagram. Стейкхолдер зазначила, що наразі ефективним інструментом ведення бізнесу є електронна комерція, спрямована на розвиток економіки України й задоволення потреб як виробників товарів (робіт, послуг), так і споживачів. Комерційна діяльність, заснована на всесвітній мережі Інтернет, уможливлює розширення ринків збуту. Споживачі дедалі частіше користуються Instagram під час вибору товарів, робіт або послуг, адже він зручний для просування саме інтернет-магазинів і характеризується найвищим рівнем взаємодії зі споживачами.

Між учасниками круглого столу розгорнулася жвава дискусія стосовно етапів переходу від неправомірної діяльності у соціальній мережі до її легалізації, зокрема щодо вибору виду діяльності за КВЕД; отримання статусу фізичної особи-підприємця; вибору системи оподаткування для інтернет-торгівлі в Instagram; порядку документального забезпечення реєстрації інформації в інтернет-магазині в Instagram; розмірів штрафних санкцій за ведення бізнесу фізичних осіб-підприємців у Instagram без реєстрації у відповідних контрольних органах.