Круглий стіл до Дня Гідності і Свободи України

22 листопада на кафедрі обліку і оподаткування відбувся онлайн круглий стіл "День Гідності і Свободи України: 2534 роки державності - нам є чим пишатися!" (встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року).

Свято, встановлене на знак вшанування патріотизму та мужності громадян, які у 2004 та 2013 роках стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу. Гідність та свобода вписані в генетичний код українців, століттями українська нація доводила, що ніхто не позбавить нас цих якостей. Цю істину підтвердили й доленосні для незалежної України революції та війна з російським загарбником. Агресор може спробувати лишити нас світла чи тепла, спробувати захопити наш дім, нашу землю, але йому не забрати в українців ані Гідність, ані Свободу!

Сьогодні Україна має всі підстави офіційно, на державному рівні, оголосити, що рік перемоги над персами, а це 512 рік до н. е., є роком зародження своєї державності. За логікою, від скіфських часів, від часу їх перемоги над персами, і має вестись відлік державності України, якій нині виповнюється 2534 роки. Років безперервної боротьби за свободу та незалежність.

Дякуємо за участь у дискусіях доценту кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Приходьку Сергію Миколайовичу!