Круглий стіл «Біотехнологічні дослідження в галузі рослинництва: від витоків до сучасності»

8 грудня 2022 року на кафедрі біотехнології та хімії відбулося засідання круглого столу
«Біотехнологічні дослідження в галузі рослинництва: від витоків до сучасності»
за участю Білинської Олени Володимирівни, кандидатки біологічних наук, старшої наукової співробітниці, завідувачки лабораторії генетики,
біотехнології та якості Інституту рослинництва імені В. Я. Юр'єва НААН України.
 
Захід відбувся у змішаному форматі (онлайн та офлайн).
 
У роботі круглого столу також взяли участь викладачі кафедри біотехнології та хімії, здобувачі вищої освіти 1–3 курсів за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія, заступниці директора ННІ АСЕ зі спеціальності Біотехнології та біоінженерія Анна РИБАЛЬЧЕНКО, зі спеціальності Агрономія Любов МАРІНІЧ, з виховної роботи Оксана ЧЕТВЕРИК, завідувач кафедри рослинництва Володимир ГАНГУР, доценти кафедри рослинництва Ольга БАРАБОЛЯ та Віктор ЛЯШЕНКО.
 
    
У своїй доповіді Олена БІЛИНСЬКА розповіла присутнім про історію створення лабораторії генетики, біотехнології та якості Інституту рослинництва імені В. Я. Юр'єва, перші експериментальні роботи, ознайомила із напрямами досліджень, за якими працюють співробітники лабораторії, повідомила про основні наукові розробки, поділилася надзвичайно цінним досвідом проведення досліджень для одержання гаплоїдів ярого ячменю методом культури пиляків in vitro, наголосила на основних етапах технології їх отримання.