Кращий соціальний проект України 2012/2013 «ДВОРОВІ ІГРИ.UA»

КРАЩИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ УКРАЇНИ 2012/2013
«ДВОРОВІ ІГРИ.UA»
СПІЛЬНОТИ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЗАВТРА.UA» СТИПЕНДАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ФОНДУ ВІКТОРА ПІНЧУКА

«Ідея проекту: повернути серед дітей моду на культурні ігри на свіжому повітрі замість сидіння вдома за комп’ютерами зародилась ще в ході роботи 5-го Молодіжного форуму стипендіальної програми «Завтра.UA». у 2012 році», розповідає організатор проекту Грінчишина Вероніка – студентка 5 курсу факультету «Обліку та фінансів», яку підтримала більшість стипендіатів, серед яких студенти Полтавської державної аграрної академії. Вони розробили власну програму та план проведення, захистили перед комісією форуму, і серед більшості проектів представлених на форумі, саме цей соціальний проект отримав премію для реалізації.

Привізши стипендіатами таку перемогу Полтавщині до проведення даного проекту приєднались найактивніші-студенти: Яблонько Олена, Ходаківська Катерина, П’ятниця Юлія, Федяй Світлана, Яківець Інна, Потоцька Тетяна, Лесюк Альона, Будник Анна, Виноградова Марина – волонтери Полтавської державної аграрної академії, близько 48 осіб. Також допомагав у організації та проведенні даного соціального проекту кандидат економічних наук кафедри економіки підприємства ПДАА Калініченко Олександр Володимирович, який допомагав волонтерам крокувати до поставленої мети.

Перший етап проекту відбувся наприкінці жовтня 2012 року в одному з дворів міста Полтава, зібравши разом близько сотні дітей. Серед конкурсів та ігор, які були проведені в рамках заходу: естафети «Веселі старти», змагання «Хто перший», конкурс дитячого малюнку на асфальті та турнір з футболу. Наприкінці заходу переможців змагань на згадку нагородили грамотами, медалями та кубками, а наймолодшим учасникам подарували солодкі призи.

Волонтери залишились задоволені підсумками заходу, адже навіть після завершення змагань діти не розходилися, продовжуючи самостійно грати на дворі у компанії нових друзів.

Це була так звана, пілотна акція, яку волонтери реалізували з успіхом.

Другий етап проекту відбувся 23 грудня 2012 року у спортивній залі Полтавської державної аграрної академії, яка перетворилася на вітальню добрих помічниць і помічників Діда Мороза. До них завітало з усіх куточків міста близько 250 дітей різного віку, які по-справжньому повеселилися, забувши про своє безглузде просиджування перед комп’ютером. Програма свята була насиченою: від привітань Діда Мороза і 8 Снігуроньок до художніх номерів вихованців різних спортивно-мистецьких шкіл.

Напередодні організатори також оголосили конкурс дитячого малюнку «Зимова казка». Переможців визначали у трьох вікових групах – 6-7 років, 8-9 років і підлітки. У традиційних рухливих естафетах «Дворові ігри.UA!» взяло участь близько 14 команд по 16 чоловік. Переможцями стали 2 команди малюків і 4 команди дітей віком від 8 років.

Розважали гостей діти-артисти від спорту: 20 тхеквондистів з Обласної комплексної ДЮСШ «Спартак» імені Л. Бартенєва, 35 футболістів, 10 гімнасток з Міської ДЮСШ №4, чарівна пара маленьких бальників і гімнастка циркової студії «Молодість» Міського Будинку культури. Продемонструвавши свої неймовірні таланти і досягнення за роки відвідування спортивних секцій, вони нагадали своїм ровесникам про користь здорового і активного способу життя.

Переможці конкурсу дитячого малюнку, естафет, а також юні спортсмени-артисти були відзначені почесними грамотами, подарунками і мішечками з солодощами. Окремими призами були відзначені володарі найкращих новорічних костюмів.

Акція була благодійною для всіх, але особливою стала для семикласниці Насті, учениці Полтавської ЗОШ №38. Вона з малозабезпеченої родини, де грошей бракує на найнеобхідніші речі, не говорячи про якісь невеликі задоволення. Тому волонтери ПДАА, придбали для неї дещо з одягу і подарували разом з солодким подарунком.

Волонтерами стають справді небайдужі люди, які розуміють, що поряд із благополуччям живе знедоленість, і які усвідомлюють важливість не лише моральної підтримки, а й дієвої. Вони не чекають винагороди за свою доброту – вони просто нею щиро діляться.

Провівши величезну кропітку роботу волонтери ПДАА отримали справжню перемогу: їх проект «Дворові ігри.UA!» визнали кращим соціальним проектом в Україні у 2012-2013 рр.!!!