Коледжі і технікуми ПДАА: співпраця, досвід, плани на майбутнє.

Коледжі і технікуми Полтавської державної аграрної академії: співпраця, досвід, плани на майбутнє
Матвієнко О.В., Цебро А.В., Звонар Л.М., Орихівська О.М.

Полтавська державна аграрна академія - найповажніший за історичним шляхом, науковими і педагогічними досягненнями вищий навчальний заклад не тільки Полтавщини, а і всієї України. 95 років відміряв час цьому славетному навчальному закладу, в якому з дня заснування проводилася підготовка агрономічних кадрів.
В 1865 році створене Полтавське товариство сільського господарства, у 1884 році була заснована Полтавська сільськогосподарська дослідна станція, 1895 -  Школа садівництва і городництва - нині Аграрно-економічний коледж ПДАА.

У жодній області України немає такого прикладу концентрації агрономічної науки, виробництва, навчальної діяльності .
З Полтавщиною пов’язані наукові шляхи Вернадського В.І., Докучаєва В.В., кращі студенти столичних навчальних закладів, в той час славетної Московської сільськогосподарської академії ім. К.А.Тімірязєва, мали за честь приїздити до Полтави на агрономічну практику. Серед них і видатний вчений світового масштабу М.І.Вавилов, його пам’ять увічнена на території  Полтавської державної аграрної академії.
Історія навчає, історія зобов’язує... минають десятиліття, а потреба у висококваліфікованих агрономах завжди на часі.

З 1997 року у структурі Полтавської державної аграрної академії з’явилося декілька технікумів, які успішно втілюють у життя програму ступеневої підготовки фахівців різних сільськогосподарських спеціальностей. Єдина концепція у проведенні навчання відкриває можливість тісної співпраці викладачів коледжів і технікумів, що підпорядковані Полтавській державній аграрній академії.

Завідувач технологічним відділенням Аграрно-економічного коледжу ПДАА Цебро А. В.

Читати далі...