Кадри вирішують...

Після закінчення адміністративно-територіальної реформи та створення територіальних громад нового зразка керівники виконавчих органів сільських, селищних і міських рад усе частіше зіштовхуються з нестачею кадрів, необхідних для успішного виконання усіх повноважень. Разом із цим існують і успішні громади, приклад з яких мають брати всі інші територіальні громади. Саме з цією метою Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад започаткувала у 2020 році Форум керуючих справами, від роботи яких залежить результативність процесу управління громадами.

Цього року до участі у II Форумі керуючих справами як спікер була запрошена завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування д. держ. упр., професорка Лозинську Т. М. Її повідомлення стосувалося використання технології форсайта в управлінні територіальною громадою. Можливості форсайта зацікавили присутніх на заході керуючих справами апаратів місцевих рад базового рівня, з якими була досягнута попередня домовленість про продовження вивчення форсайт-технології на платформі Асоціації.

        

 

У контексті підготовки кадрів для органів місцевого самоврядування, яку здійснює кафедра публічного управління та адміністрування ПДАУ за ОПП Місцеве самоврядування, важливим є розширення комунікації і вивчення історії успіху найкращих територіальних громад України. Доцільно також продовжувати практику проведення виїзних занять на базі кращих громад і залучати до читання гостьових лекцій кращих фахівців місцевого самоврядування України.

 

          

Такі потужні заходи як Форум керуючих справами дозволяють не лише обмінюватися досвідом і знаннями, але й сприяють налагодженню суспільного консенсусу та взаємодії, формуванню позитивної суспільної думки, допомагають швидко актуалізувати освітні програми з урахуванням потреб публічного управління.

А ще так приємно зустрітися із давніми друзями й однодумцями та знайти нових, серед яких є й ті, що колись були нашими студентами!