Із турботою про психічне здоров’я студентів

 

29 серпня 2022 року психологічна служба Університету  розпочала свою роботу в поточному навчальному році участю керівниці психологічної служби Ірини Плаксієнко та соціального педагога Алли Ільченко у вебінарі «Розвиток цілісної системи турботи про психічне здоров’я студентів та працівників у вищих навчальних закладах». Організаторами вебінару були Центр здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» та Інститут психічного здоров’я Українського католицького університету.

Спікером вебінару був директор Інституту психічного здоров’я УКУ та Українського інституту КПТ, дитячий і підлітковий психіатр Олег Романчук. Він залучив психологів закладів вищої освіти та професійну спільноту вищої школи до обговорення проблем і шляхів створення цілісної системи турботи про психічне здоров’я учасників освітнього процесу у ЗВО, а також поділився досвідом  побудови та розвитку системи психологічного супроводу освітнього процесу в Українському католицькому університеті.

Олег Романчук запропонував алгоритм нагальних заходів щодо побудови системи охорони психічного здоров’я молоді у вищій школі, особливо актуальної в умовах глобальних викликів, із якими зараз стикається Україна.

В обговоренні різнобічних питань з організації розбудови системи охорони та підтримки психічного здоров’я студентства та її ключових завдань, пов’язаних із контекстом війни, взяло участь близько ста фахівців, серед яких більшість є представниками Асоціації вищої школи України, яка в ці складні часи об’єднує фахівців-психологів для ефективної роботи.