IV Міжнародна конференція "Інтеграція інформаційних систем і інтелектуальних технологій в умовах трансформації інформаційного суспільства", присвячена 50-річчю кафедри інформаційних систем та технологій.

21 жовтня в ПДАУ відбулося відкриття IV Міжнародної конференції  "Інтеграція інформаційних систем і інтелектуальних технологій в умовах трансформації інформаційного суспільства", присвяченої 50-річчю кафедри інформаційних систем та технологій. На пленарному засіданні з вітальним словом виступила ректорка Університету Валентина Аранчій, а також завідувач кафедри Юрій Уткін, заступник голови Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Віктор Скриль та інші гості й учасники заходу. У межах обговорення сучасних прикладних аспектів  упровадження цифрових технологій у життєво важливі сфери діяльності галузей виробництва, освіти, бізнесу був підписаний багатосторонній меморандум про співпрацю між учасниками регіонального кластера "Агроіндустрія 4.0", Департаментом агропромислового розвитку Полтавської ОДА, ПДАУ, ТОВ "Кварт-Софт", ТОВ  "КвартСофт-Агро", "Центром впровадження Індустрії 4.0" та Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування.  Основною метою такої співпраці сторони вважають підтримку діяльності територіальних громад засобами сучасних систем і технологій. Після пленарного засідання учасники конференції продовжують роботу секцій онлайн.

       

У 2021 році кафедра інформаційних систем та технологій Полтавського державного аграрного університету відзначає 50-річний ювілей. З цієї нагоди 21 жовтня в закладі відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграція інформаційних систем і інтелектуальних технологій в умовах трансформації інформаційного суспільства».

Відкрила конференцію ректорка ПДАУ Валентина Аранчій. Вона зауважила, що Університет за свою понад сторічну історію перетворився на потужний центр наукових досліджень і посідає провідні позиції в багатьох наукових галузях, і додала: «Щорічно в Полтавському державному аграрному університеті відбувається не менше п’яти міжнародних конференцій як мультидисциплінарних, так і економіко-управлінського спрямування. І ця конференція демонструє, що Університет впевнено підвищує свій науковий статус, долучається до таких нових сфер досліджень, як інформаційні технології, інтелектуальні системи, штучний інтелект, які наразі формують нову платформу і стратегію розвитку суспільства в напрямі Індустрії 4.0, Економіки 4.0, Агроіндустрії 4.0».

Наразі кафедра інформаційних систем та технологій має 4 сучасні спеціалізовані комп’ютерні та 2 навчально-дослідні лабораторії, обладнані за останніми вимогами науки й техніки. Це дозволяє забезпечувати освітній процес для всіх спеціальностей Університету, а також проводити навчання здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами двох рівнів – бакалаврського та магістерського – за спеціальністю 126 Інформаційні системи та технології.

Колектив Полтавського державного аграрного університету вітає всіх працівників кафедри з ювілейною датою та бажає плідної роботи й нових наукових здобутків!