Історична подія - провідні ЗВО Полтавщини поглибили співпрацю задля поліпшення освітнього процесу

 

У п'ятницю, 17 листопада, відбулася без перебільшення знакова подія у галузі вищої освіти Полтавщини, яка поєднала провідні університети нашої області. У Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) ім. М. Ярошенка зустрілися ректори п'яти провідних ЗВО — Полтавського державного аграрного університету (професор Олександр Галич), Полтавського університету економіки і торгівлі (професор Олексій Нестуля), Полтавського державного медичного університету (професор, заслужений лікар України В'ячеслав Ждан), Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка (професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений працівник освіти України Марина Гриньова) та Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського (професор, академік НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Михайло Загірняк).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Важливим завданням цієї зустрічі стало підписання низки меморандумів про співпрацю ПДАУ з кожним із цих університетів.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Нагадаємо, що ПДАУ раніше вже задокументував співпрацю з ПДМУ та ПУЕТ. Сьогодні до них додалися ще й ПНПУ ім. В. Г. Короленка та КрНУ ім. М. Остроградського.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Як зазначив ректор нашого Університету Олександр Галич, у наших ЗВО є безліч спільних точок дотику в науковій, педагогічній, економічній та інженерно-технологічній площинах. Співпраця між науково-педагогічними працівниками університетів триває вже багато років і полягає у спільних публікаціях, дослідженнях, монографіях і проведенні різноманітних заходів. Тож скріплення партнерства меморандумом — закономірний крок на шляху до поліпшення освітніх послуг.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Знаково, що ця подія відбулася у День студентів, оскільки саме здобувачі вищої освіти є головними стейкхолдерами наших університетів!