Гостьова лекція від команди ТОВ «Агріаналітика» для аграрних закладів вищої освіти: можливості та перспективи

23 травня 2023 року викладачі кафедри обліку і оподаткування, а також здобувачі ступеня вищої освіти бакалавра та магістра за освітніми програмами Облік і оподаткування Полтавського державного аграрного університету відвідали гостьову лекцію на тему: «Агріаналітика – екосистемна онлайн платформа для українських агро МСП», яка проводилася в режимі Zoom-конференції.

Презентація проводилася на живих онлайн продуктах за участі Володимира Гераймовича, заступника директора ТОВ «Агріаналітика» та Юлії Дуди, провідного спеціаліста з розвитку та підтримки продукту.

Агріаналітика – проект, направлений сприянню успішного ведення бухгалтерського обліку та бізнес-процесів сільськогосподарських товаровиробників, зокрема фермерських господарств. Він містить декілька зручних модулів, що динамічно розвиваються та постійно вдосконалюються у відповідності до потреб внутрішніх та зовнішніх користувачів.

На мікрорівні даний проект орієнтований не лише на полегшення рутинної роботи бухгалтера чи керівника фермерського господарства, а й на допомогу у пошуку надійних партнерів (постачальників та покупців), ринків збуту продукції, державної та недержавної форм фінансування, грантових проектів.

Бухгалтерський модуль дозволяє оперативно реєструвати господарські операції з дотриманням актуальних законодавчих вимог щодо ведення обліку і складання звітності та здійснювати обмін такою інформацією у цифровому середовищі пов’язаних інституційних суб’єктів (контрагенти, фінансові установи, Державна податкова служба України та ін.). Забезпечення прозорості обліку та показників фінансової звітності розширює можливості господарюючих суб’єктів у отриманні кредитних пропозицій та цільового фінансування бізнесу.

На макрорівні проект Агріаналітика сприяє мінімізації тіньових схем та фіктивних операцій, націлених на ухиляння від сплати податків, що є особливо актуальним для економіки України у період сучасної економічної кризи.

 

Кафедра обліку і оподаткування Полтавського державного аграрного університету висловлює подяку організаторам та спікерам за запрошення та змістовну презентацію продукту команди Агріаналітика, за активну дискусію та зворотній зв'язок. Дякуємо за пропозицію до співпраці та сподіваємося на її реалізацію у найближчій перспективі.

Окрему подяку висловлюємо Дубініній Марині Вікторівні – доктору економічних наук, професору, завідувачу кафедри обліку і оподаткування Миколаївського національного аграрного університету за запрошення до участі в даному заході.