Формування культури академічної доброчесності на факультеті обліку та фінансів ПДАУ

21 листопада 2023 року на факультеті обліку та фінансів відбувся круглий стіл на тему «Академічна доброчесність при проведенні наукових досліджень» для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра 1-го курсу за спеціальностями Філологія та Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок.

Захід організували викладачі факультету: Олександр Безкровний, декан, член групи сприяння академічній доброчесності у Полтавському державному аграрному університеті, голова комісії з академічної доброчесності факультету, Людмила Бражник, відповідальна за академічну доброчесність на факультеті, та Олена Єгорова, головна спікерка круглого столу.

Учасники круглого столу обговорили основні принципи академічної доброчесності, проаналізували види її порушень, які можуть виникати під час проведення наукових робіт, наголосили на відповідальності, яку несуть учасники освітнього процесу.

Для кращого розуміння сутності можливих порушень і протидії їм було проведено командний інтерактив щодо розроблення заходів із запобігання конкретним проявам академічної недоброчесності у науковій спільноті.