Екскурсія у розсадник декоративних культур "Осокір" колективу ННІ АСЕ

Розсадник декоративних культур "Осокор"
унікальне підприємство, створене випускником агрономічного факультету Андрієм Бутом.

Як говорить сам Андрій Анатолійович - естетика через призму практики. В ньому зосереджені найкращі зразки садово-паркового мистецтва з різних країн і континентів, а сам Митець не просто переносить їх на терени України, а адаптує, досліджує, інтродукує і творить неймовірні ландшафти, які вражають незвичністю форм.

 

  

Навіть звичайні дерева й кущі перетворюються під рукою Майстра в чудесні або химерні, звичайні або фантастичні декорації. Але за такими досягненнями стоїть і важка праця і многотрудний науковий пошук, глибоке знання біології рослин, дизайну, відчуття рослини як вищого організму, неймовірної інтуїції й вишуканості. Навіть після захисту дисертації Андрій Бут не полишив навчання, постійно перебуваючи в пошуку нових ідей, технологій, приміряючи смаки й культури, формуючи оригінальні рішення.

 

Сьогодні, 25 травня 2023 року Андрій Бут приймав гостей з рідного університету, щедро ділився своїми знаннями, філософією життя.

Полтавський ДАУ запроваджує нову спеціальність - Садово-паркове господарство і дуже сподіваємося, що А. А. Бут з такою ж щирістю і натхненням долучиться до підготовки фахівців, яким належить прикрашати Україну після перемоги.