Директор ННІ АСЕ Микола Маренич прийняв участь у Ярмарку вакансій!

Ярмарок вакансій у ПДАУ
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
У Полтавському державному аграрному університеті 18 травня 2023 року відбувся ярмарок вакансій, що покликаний сприяти успішному працевлаштуванню випускників закладу. На захід завітали 10 потужних роботодавців, які вже давно надають можливість успішної професійної реалізації випускникам ПДАУ. Студенти отримали унікальну нагоду поспілкуватися з роботодавцями, познайомитись із діяльністю найперспективніших підприємств Полтавщини, які готові надати шанс на вдалий старт і розвиток кар'єри.
Відкрила урочистий захід ректор ПДАУ Валентина Аранчій, яка подякувала шановним гостям за увагу до студентської молоді, а учасникам ярмарку порадила використати цей шанс на повну силу. 

Розпочалася презентація з виступу представників компанії «Сингента». Зокрема, начальник відділу продажів Олександр Воропін розповів про свій професійний шлях і мотивував вибір саме цього роботодавця. «Сингента» — одна з провідних світових компаній, яка об’єднує понад 28 000 фахівців у 90 країнах. Стати частиною її команди — мрія багатьох випускників.

Представники ТОВ «Агрофірма "Маяк"» і ДП «Торговий дім "Маяк"» Юрій Задорожний та Ігор Лядський розповіли присутнім про унікальне власне виробництво натуральних, корисних і безпечних для здоров'я харчових продуктів, що розповсюджуються у продуктовій родині "Рідне Село". Ці компанії є надійними роботодавцями, у них регулярно відкриваються нові вакансії, тож студентська молодь може спробувати свої сили у різній професійній діяльності.

Керівник відділу продажів ТОВ «Байєр» Данило Лютий і фахівець відділу селекції Віталій Саєнко висвітлили діяльність і потребу в кадрах своєї компанії. Оскільки «Байєр» в Україні представлений у різних напрямах, зокрема й аграрним підрозділом, то випускники ПДАУ можуть спробувати свої сили як в агрономічнІЙ діяльності, так і в інших.
Загалом захід видався на славу. Після презентацій студенти мали змогу поспілкуватися та взяти контакти роботодавців, а також отримати відповіді на основні запитання.