День вишиванки 2022

День української вишиванки – щорічне свято, що відзначають не лише в Україні, але і в численних діаспорах українців за кордоном. І хоча цей день не є вихідним, його активно відзначають у всіх куточках нашої держави.

Ідея акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році виникла у студентки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, яка запропонувала одногрупникам і студентам факультету обрати день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку ініціативу підтримали на рівні закладу вищої освіти, та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня.

За Днем вишиванки не закріплена постійна дата святкування, його щорічно відзначають у третій четвер травня. Цього року свято припало на 19 травня,  про його відзначення не забули й у Полтавському державному аграрному університеті.

У різноманітній програмі заходу були заплановані концерти, створення унікальної картини, ярмаркування, майстер-класи, локації для дитячого дозвілля, дегустація власної молочної продукції, а також масштабний патріотичний флеш-моб.

Долучився до відзначення свята й інженерно-технологічний факультет. Викладачі та студенти факультету дегустували різноманітну продукцію, слухали духовий оркестр, споглядали виступи творчих колективів, а оскільки це свято сімейне, то діти співробітників взяли участь у колективному створенні картини з натурниці.

Аудиторія: 

Діяльність: