День української кухні на факультеті підготовки іноземних громадян

У слухачів факультету підготовки іноземних громадян є цікавий предмет – «Країнознавство». Головною метою вивчення цього курсу є знайомство іноземців з історією та сьогоденням України, розвиток поваги до її культури та традицій, формування неупередженого й доброзичливого  ставлення до інших народів та їхніх звичаїв.
За навчальною програмою іноземці знайомляться з географічним положенням України, її державним устроєм та державними символами, з історичним минулим, державними та релігійними святами, культурою, звичаями та обрядами українського народу. Знайомство з українською кухнею викликало жвавий інтерес у іноземців.
 
 

Цікаву лекцію про характерний стиль приготування їжі, практику і традиції кулінарного мистецтва українців було продовжено в кухнях студентського гуртожитку, де іноземні студенти під керівництвом викладачів, кураторів академічних груп Мікос І. М., Петренко Л. Ф., Стрижак М. В., Яблонської О. П., Токуєвої Н. В. приготували два види борщу – пісний борщ з квасолею та полтавський борщ. Як годиться, борщ подавали з пампушками, сметаною та зеленою цибулею. Крім того, приготували й екзотичну страву для іноземців – пшеничну кашу з куркою. Після частування було проведено різні народні ігри та конкурси.
 
 

Іноземні студенти надовго запам’ятають і майстер-клас із приготування популярних українських страв, і атмосферу родинного тепла, що панує у цій великій інтернаціональній сім’ї. Адже зовсім скоро слухачі факультету підготовки іноземних громадян закінчать навчання в аграрній академії, тож нехай залишаться в їхній пам’яті ці неповторні моменти першого знайомства з Україною, культурою, традиціями, обрядами, звичаями і кулінарними уподобаннями українського народу.
 
 

Діяльність: