День посвяти в студенти ПДАУ!

 
Сьогодні, 19 вересня 2022 року, в Полтавському державному аграрному університеті привітали першокурсників, які нещодавно розпочали навчання. Ця добра традиція існує вже понад 100 років. Університет готує кваліфікованих фахівців, визнаних в Україні й за кордоном наукових кадрів, які своєю сумлінною працею роблять гідний внесок у розвиток аграрного виробництва, освіти та науки. 
 
Цьогоріч до студентського братерства Полтавського державного аграрного університету долучилося понад дві тисячі здобувачів вищої освіти, серед них як випускники шкіл, так і майбутні магістри та здобувачі наукового ступеня доктора філософії. 
 
Урочистості розпочалися з патріотичної університетської лекції "Україна — єдина і незламна!". 
 
На свято завітали шановані гості, наші випускники та члени Наглядової ради ПДАУ — голова Котелевської селищної ради, Герой України Тетяна Корост, начальник Полтавського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Іван Климась, заступниця директора Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області Марина Семенко. 
 
З вітальним словом до присутніх звернулася в. о. ректора професор Валентина Аранчій, яка разом із першим проректором Олександром Галичем презентувала першокурсникам символи навчання — перший студентський квиток і залікову книжку, а почесна гостя Тетяна Корост пригостила студентську родину запашним короваєм під назвою "Перемога". Також студентів і викладачів вітав народний фольклорний ансамбль "Маланка" (керівниця — заслужений працівник культури Юлія Глущенко) та аматорський колектив — квінтет сучасної пісні "Мал-а-хіт". 
 
Відразу після закриття урочистої церемонії для першокурсників розпочалося їхнє студентське життя — шлях до майбутньої професії, що обов'язково дасть їм змогу посісти гідне місце у житті та сприяти розбудові України! 
 
Куратори груп провели змістовну екскурсію кампусом Університету.