День пам’яті та примирення

День пам’яті та примирення 
 
Сьогодні, 8 травня, в День пам’яті та примирення, представники адміністрації, члени профспілки та  трудового колективу Полтавського державного аграрного університету  поклали квіти до пам’ятника викладачам і студентам, які загинули в роки Другої світової війни, вшанувавши їхню  пам’ять. Згадали тих, хто боровся з нацистським злом  і своєю мужністю наближав перемогу над нацизмом. 
 
Ректор ПДАУ Олександр Галич і проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара нагадали усім присутнім про страшне зло, яке щодня чинить терор на території України. І саме сьогодні уроки минулого набувають особливої актуальності. Ми чітко усвідомлюємо, що мир – це не просто відсутність війни, а цінність, яку щодня потрібно берегти та відстоювати.
 
Цього дня ми вшановуємо пам’ять мільйонів людей, чиї життя забрала Друга світова війна. Цей день памʼяті та перемоги над нацизмом став для світу нагадуванням про страшні злочини проти людяності та жахи війни, про те, що зло «ніколи знову» не повинно повторитися.
 
У цей час, коли Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, важливо пам’ятати про те, що на шляху до перемоги потрібні єдність і згуртованість нашого народу. Ми маємо зберегти пам’ять про подвиги наших предків і розповісти майбутнім поколінням про відвагу та міць воїнів сучасних Збройних сил України, щоб не допустити повторення трагедій минулого.
 
Пам’ятаймо! Єднаймося! Переможімо!
 
Слава Україні!