Делегація ПДАУ в рамках Меморандуму про співробітництво відвідала з робочим візитом University of Leicester (Лестерський Університет)

 

У рамках підписаного двостороннього Меморандуму про спiвробiтництво UK / UKR Twinning project онлайн-діалог між Полтавським державним аграрним університетом і Лестерським університетом Об'єднаного Королiвства розпочався ще у вересні 2022 року. За час спілкування у представників ПДАУ з'явилася нагода долучитися до мовних курсів, обмінюватися освітніми розробками, брати участь у конференціях, започаткувати спільні наукові дослідження, налагодити діалог між студентами з Англії.

Із 30 травня до 3 червня 2023 року тривала перша робоча поїздка в Лестерський університет команди ПДАУ у складі: перший проректор ПДАУ професор Олександр Галич, проректор з науково-педагогiчної та міжнародної роботи професор Олег Горб, професор кафедри підприємництва i права Олени Таран-Лала, доцент кафедри обліку та оподаткування Людмила Чiп.
 
У рамках візиту відбулася зустріч із президентом та вiце-канцлером професором Лестерского університету Нiшаном Канагараджем. Обговорювалися питання стратегічного партнерства між університетами, зокрема щодо можливості розширення співпраці, впровадження програм з подвійного диплома, організації літніх курсiв для викладачів англійської мови, участі у двосторонніх наукових дослідженнях, проведення міжнародних конференцій, подання заявок на отримання підтримки наукових досліджень колективів та окремих учених.
Також відбулася предметна зустріч представників ПДАУ з керiвництвом і викладачами Школи бiзнесу Лестерского унiверситету, зокрема з деканом професором Деном Ледлi, заступником декана доктором Нiколою Байтеман і доктором Iнглеш Рейчел. Цей візит сприяв поглибленню партнерських відносин, обговоренню численних робочих питань і перспективних напрямів співпраці.
 
До речі, Iнглеш Рейчел врахувала аграрну спрямованість нашого університету та надала можливiсть вiдвiдати приватне сільське господарство власної родини та своїх друзiв у Лесестерширi. Приємно вразили пiдходи держави з пiдтримки фермерiв Великобританiї, можливiсть використання сучасного технiчного обладнання, машин, "iнтернету речей", екологiчних добрив тощо.
 
Тож поїздка делегації ПДАУ виявилася вкрай насиченою, інформативною, корисною і багатою на приємні й незабутні враження!