Чергове засідання вченої ради ПДАУ

 

У Полтавському державному аграрному університеті відбулося засідання вченої ради під головуванням професорки Валентини Аранчій.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
На початку засідання відбулося вручення атестату про присвоєння вченого звання доцента було вручено кандидату технічних наук доценту кафедри механічної та електричної інженерії Олександру Петрашу. Слід за ним почесними грамотами Департаменту агропромислового розвитку ОВА було нагороджено професора кафедри землеробства і агрохімії ім. В. І. Сазанова Олега Міщенка та старшого викладача кафедри технології виробництва продукції тваринництва Віктора Березницького. Також дипломами Міністерства культури та інформаційної політики України відзначено завідувача кафедри землеробства і агрохімії імені В. І. Сазанова професора Сергія Поспєлова та заслуженого винахідника України Віктора Самородова. Ця приємна місія випала голові вченої ради ПДАУ Валентині Аранчій і заступнику голови вченої ради, ректору ПДАУ Олександру Галичу.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Присутніх було поінформовано про внесення змін до персонального складу атестаційної комісії вченої ради ПДАУ у зв’язку зі змінами в адміністративному менеджменті факультету обліку та фінансів. Замість професорки Людмили Дорогань-Писаренко буде виконувати обов'язки члена комісії декан ФОФ Олександр Безкровний. Про заміну розповів Олександр Галич.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Відбулося таємне голосування про представлення доктора технічних наук професора кафедри будівництва та професійної освіти Станіслава Ковальчука до присвоєння вченого звання професора. Позитивне рішення було прийнято одноголосно. Про обрання за конкурсом претендента на вакантну посаду завідувача кафедри терапії імені професора П. І. Локеса розповів Олександр Галич. Відтепер цю посаду обійматиме кандидатка ветеринарних наук, доцентка Надія Дмитренко.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Про підготовку до зимової екзаменаційної сесії 2023/2024 навчального року розповіла проректорка з науково-педагогічної роботи ПДАУ професорка Костенко Олена. Далі слово було надано начальнику навчального відділу Андрію Дорошенку. Він доповів про затвердження переліків вибіркових навчальних дисциплін для здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня (набір 2023 року).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Декан ІТФ Олександра Біловод розповіла про результати освітньої, наукової діяльності інженерно-технологічного факультету за 2022/2023 навчальний рік.
Не менш змістовною була інформація про діяльність Центру впровадження "Індустрії 4.0» навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій, перспективи на 2024 рік, яку висвітлив доцент кафедри будівництва та професійної освіти Володимир Муравльов.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Також пролунали доповіді про:
 
- створення нового структурного підрозділу Полтавського державного аграрного університету — науково-дослідної лабораторії інжинірингу та архітектури будівель і споруд кафедри будівництва та професійної освіти інженерно-технологічного факультету та затвердження відповідного Положення;
- затвердження до друку навчально-методичного посібника «Переклад різногалузевих текстів» для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою Германські мови та літератури;
- затвердження до друку навчального посібника «Фінансовий ринок» для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою Фінанси, банківська справа та страхування;
- утворення та затвердження складу разової спеціалізованої вченої ради ПДАУ із правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації Людмили Литовченко на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 Економіка на тему «Стратегії підвищення економічної ефективності діяльності підприємств з виробництва та переробки продукції олійних культур».
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Результати наукової роботи навчально-виробничого підрозділу із селекції та насінництва ПДАУ за 2023 рік оприлюднив керівник цього підрозділу професор Володимир Тищенко. За ним пролунала доповідь про затвердження результатів проведення внутрішньої наукової експертизи анотованого звіту керівника наукової роботи Олексія Зорі, професора, завідувача кафедри фінансів, банківської справи та страхування.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Наостанок було окреслено основні напрями науково-педагогічної роботи у ПДАУ на найближчий час.

 

Всі фото з заходу>