Азбука стресу

Співробітники психологічної служби – доцент кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля Плаксієнко І.Л. та доцент кафедри публічного адміністрування та менеджменту Шупта І.М. взяли участь у тренінговій програмі  «Перша психологічна допомога в кризисних ситуаціях», яка проводилась онлайн в рамках проєкту «Трирівневе кризове навчання», яке проводилось ініциативною групою спеціалістів на базі Одеського державного університету 26.05.2020 р. У тренінгу взяли участь психологи, педагоги, медики, соціальні працівники та волонтери з усієї України.

Ведучими тренерами були: Олександр Димитревич (клінічний психолог, директор «Центру соціальних ініціатив»), Світлана Витупоренко (практичний психолог, менеджер тренінгового центру «Pro Q Group»), Людмила Комашко (кризовий психолог, тренер з кризового консультування та розвитку соціальної стресостійкості), Наталя Доценко (клінічний психолог, тренер НЛП), Оксана Болотова (міжнародний тренер НЛП, директор компанії «НЛП-Одеса»).

Програма тренінгу була досить насиченою з акцентом на сучасну психологічну ситуацію пандемії:

  • «Види реакцій на стресові ситуації. Нейробіологія»;

  •  «Стратегії подолання стресу або «копінг-стратегії»;

  • «Стрес-менеджмент, управління стресом (метод Стеганцева)»;

  • «Надання екстреної психологічної допомоги»;

  • «Робота з негативними станами та психологічними травмами».

 

 

За своєю суттю, стресостійкість особистості – це турбота про себе і свій психологічний комфорт. Тож, усвідомлення власного психологічного стану, подолання стресу та тривожності, вміле застосування своїх позитивних ресурсів – це нагальна потреба в наш час для кожної людини.

Такий тренінг був надзвичайно корисним для подальшого впровадження психологічною службою ПДАА ефективних прийомів підвищення стресостійкості та стресменеджменту серед спільноти академії.

 

Аудиторія: 

Діяльність: