Активісти студентського самоврядування аграрних ВНЗ навчалися в академії

      На базі Полтавської державної аграрної академії 21-22 лютого п.р. відбулося засідання Об’єднаної ради студентського самоврядування вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики та продовольства України. Під час засідання було розглянуто такі питання:
• про співпрацю органів студентського самоврядування з громадськими організаціями;
• роль органів студентського самоврядування у забезпеченні соціального захисту студентів;
• звіт про роботу координаторів по регіонах;
• звіт голови про роботу Об’єднаної ради студентського самоврядування за 2011/2012 н.р.;
• вибори голови Об’єднаної ради студентського самоврядування вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики та продовольства України.
         У засіданні взяли участь ректор академії, професор Валентина Іванівна Аранчій, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Анатолій Андрійович Кочерга, директор Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Леонідівна Буднікова, експерт з питань студентського самоврядування, керівник компанії «Просто тренінг», автор першої книги з питань студентського самоврядування «Студентське самоврядування для чайників» Артем Михайлюк.
       Відвідала роботу Об'єднаної ради і керівник кабінету «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності «Агроосвіта» Ірина Лепеха.
      За рішенням членів Об’єднаної ради студентського самоврядування  вибори голови проводитимуться на наступному засіданні, яке відбудеться у травні під час Зльоту іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХІ століття». До травня місяця виконуватиме обов’язки нинішня її голова – Бардіна Тетяна.
      У рамках засідання було проведено «Школу молодого лідера», де всі учасники мали змогу взяти участь у тренінгах на тему «Знайомство у новому колективі», «Створення та шляхи реалізації нових соціальних проектів», «Побудова діалогу між адміністрацією ВНЗ та представниками студентського самоврядування», «Взаємодія із ЗМІ». Тренінги майстерно провів Артем Михайлюк.
      Вітаючи студентів, представників аграрних навчальних закладів України, ректор  академії, професор Валентина Іванівна  Аранчій наголосила, що в майбутньому саме студенти допоможуть змінити країну на краще. Кому ж, як не молоді, вирішувати  проблеми на селі. А нам, їх наставникам і педагогам, треба впроваджувати програми про перше робоче місце для студентів, соціальні програми для села, щоб сільська місцевість розвивалась і була перспективною.
      На згадку про Полтаву всім учасникам засідання залишилися символічні подарунки, зроблені власними руками в Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному.