Аграрна ліга КВН України!

Мабуть не помилюся, коли скажу, що жоден із учасників фестивалю команд КВН аграрних ВНЗ країни, який вперше відбувся у Львові в лютому 2006 року і мав на меті пройти як разовий захід для веселих і найкмітливіших студентів-аграріїв, не міг навіть уявити, що це цікаве свято гумору матиме згодом не менш цікаве продовження, а з роками ще й таку поважну історію... Ще в червні того ж року кращі команди дебютного фестивалю зібралися разом, щоб розіграти Кубок Аграрної ліги. Перший трофей отримав свого господаря після фіналу, який відбувся на базі Луганського національного аграрного університету.

За вісім років, що минуло з часів першого фестивалю, захід переріс у дуже потужну організацію – Аграрну лігу КВН України. Головою оргкомітету на протязі перших семи сезонів був її «хрещений батько» Михайло Галушко, а по-батьківські нею весь час опікуються Міністерство Аграрної політики та продовольства України і Асоціація «КВН України». Щорічно в турнірах ліги беруть участь більше 20 команд. Переїжджаючи кожного туру у різні міста України, команди-учасниці Аграрної ліги визначають переможців у Чемпіонаті та Кубку ліги. З 2009 року боротьба ведеться ще й за Кубок Міністра. А з 2013 року визначається переможець серед ВНЗ І-ІІ рівня акредитації. Таким чином у майбутніх аграріїв є чудова можливість не лише пограти в улюблену гру, а й «світ подивитися та себе показати». За ці роки свідками наявності гумору у команд аграрних ВНЗ ставали: Біла Церква і Львів (тричі), Миколаїв, Харків, Сімферополь, Керч (по 2 рази), Ніжин, Вінниця, Житомир, Суми, Полтава, Мелітополь, Одеса, Херсон, Дніпропетровськ. Ось такий КВН-туризм для студентства!

Новий старт, вже дев’ятого сезону! І знову Луганськ, і знову студентське містечко ЛНАУ приймає Аграрну лігу. Вісім років минуло, а ось щодо зустрічі учасників фестивалю нічого не змінилося: все ті ж гостинність, щирість і відповідальність. Знову теплий прийом глядачами і підтримка всіх без виключення команд з різних регіонів держави. А на старт сезону вийшло 15(!!!) команд майбутніх аграріїв і на успіх може розраховувати кожна з них:

1. «НОКДАУН» Львівського національного аграрного університету

2. «НАПРОЛОМ» Харківської державної зооветеринарної академії

3. «ANIMAL PLANET» Полтавської державної аграрної академії

4. «СЕЛО І ЛЮДИ» Дніпропетровського державного аграрного університету

5. «С БОЛЬШОЙ БУКВЫ» Луганського національного аграрного університету

6. «РАКЕТА» Житомирського національного агроекологічного університету

7. «НА АБОРДАЖ» Керченського державного морського технологічного університету

8. «ВЛАСТЕЛИНЫ ПОЛЕЙ» Харківського національного аграрного університету ім.В.В.Докучаєва

9. «АГРАНАВТИ» Миколаївського національного аграрного університету

10. «УТ-1» Таврійського державного агротехнологічного університету

11. «СИРЕНЬ» Сумського національного аграрного університету

12 «ТИТАНІК» Технолого-економічного коледжу Білоцерківського національного аграрного університету

13 «ГОП-СТОП» Ніжинського агротехнічного інституту НУБіПУ

14 «52-Й ПОНЕДЕЛЬНИК» Одеського державного аграрного університету

15 «COUNTRY STAYLE» Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

Не виключено, що склад «мисливців за трофеями» істотно поповниться вже у наступному ігровому турі.

Не будемо вдаватися в подробиці фестивального марафону, та й не вдячна це робота – описувати у звітах атмосферу свята КВН. Назвемо лише вердикт журі, яке працювало цього разу в такому складі:

  • Михайло Агранат – президент Асоціації «КВН України»,
  • Тетяна Бардіна – голова об’єднаної ради студентського самоврядування ВНЗ Міністерства аграрної політики та продовольства України,
  • Ірина Лепеха – керівник кабінету НМЦ «Агроосвіта» Міністерства аграрної політики та продовольства України,
  • Акоп Акопян – керівник телевізійної команди КВН «Комунарские парижане» м. Алчевськ та Алчевської ліги КВН,
  • Микола Ілляшов – актор найтитулованішої команди КВН Аграрної ліги «ДТП» Луганського національного аграрного університету.
  • Ігор Урбанський – головний редактор Асоціації «КВН України».

А ось і результати.

Дипломи «Переможців» фестивалю отримали команди: «Агранавти», «С большой буквы», «Титанік», «Властелины полей», «НОКДАУн» і звичайно ж команда ПОЛТАВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АГРАРНОЇ АКАДЕМІЇ - «Animal Planet»

Дипломами «Лауреатів» відзначено команди «Ракета», «На абордаж», «Напролом», «Село і люди», «Country Stayle» і «УТ-1».

І, відповідно, «Дипломантами» цієї феєрії гумору стали «Сирень», «52-й понедельник» та «Гоп-стоп».

Гарний фестиваль, гарний відпочинок і гарний настрій! І за все це хочеться сказати гарні слова подяки всім службам ЛНАУ, що були задіяні в підготовці та проведенні фестивалю. Від Асоціації «КВН України» хотілося б сказати особливі слова вдячності ректору університету Валентині Григорівні Ткаченко.

В наступному році Аграрна ліга продовжить свою роботу, а зараз на її учасників чекатимуть сесія та новорічні святкування.

Тож хай все буде добре!


З повагою, Тетяна Бардіна