90-та річниця Голодомору в Україні

25 листопада ми відзначали 90-ту річницю Голодомору в Україні – штучно створеного голоду 1932–1933 років. Україна вже багато років бореться за встановлення історичної правди та вшанування міжнародною спільнотою пам’яті про мільйони українців, котрі були цілеспрямовано знищені сталінським режимом. Адже проблема заперечення злочину Голодомору 1932–1933 років в Україні загалом або заперечення його як злочину геноциду, як і проблема заперечення багатьох інших геноцидів, не є новою.

Хоча Рафаель ЛЕМКІН, автор поняття «геноцид» і автор Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, прийнятої 9 грудня 1948 року Генеральною Асамблею ООН, назвав нищення української нації «класичним прикладом геноциду».

Розмови про події тих трагічних років проводилися цього тижня зі студентами  всіх спеціальностей інженерно-технологічного факультету під час кураторських годин і зустрічей із заступницею декана із виховної роботи Наталією ПРІЛЄПО. Особливу увагу було приділено перегляду відеоматеріалів, інтерв’ю з істориками Романом ПОДКУРОМ, Володимиром СЕРГІЙЧУКОМ, журналістом Віталієм ПОРТНІКОВИМ і письменницею Оксаною ЗАБУЖКО, які були присвячені розвінчанню досі існуючих міфів про Голодомор.

Аудиторія: 

Діяльність: