21 грудня 2023 року відбулося останнє у цьому календарному році засідання ради з якості вищої освіти Полтавського державного аграрного університету.

 

Відкрила зібрання голова ради, проректорка з науково-педагогічної роботи професорка Олена КОСТЕНКО. Відповідно до порядку денного було розглянуто питання, що є маркерами внутрішнього забезпечення якості освіти. Так, голова ради з якості вищої освіти спеціальності Галузеве машинобудування Юлія ЛЕВЧЕНКО проаналізувала стан забезпечення якості освітньої діяльності у процесі реалізації освітньо-наукової програми Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва. До обговорення заходів задля реалізації перспектив її розвитку долучився завідувач кафедри механічної та електричної інженерії Станіслав ПОПОВ. Голова робочої групи Любов МАРІНІЧ доповіла про результати моніторингу реалізації академічної мобільності учасників освітнього процесу навчально-наукових інститутів / факультетів, перспективи її розвитку.
Із Ресурсами відкритого доступу  присутніх ознайомила директорка бібліотеки Наталія КУЗЬМІНА.


Інна ЛАВРІНЕНКО, керівниця відділу моніторингу та забезпечення якості освіти, доповіла про результати виконання науково-педагогічними працівниками наукової та професійної активності, напрями щодо її удосконалення; за підсумками проведеного моніторингу було визначено 7 викладачів із найвищими позиціями у цьому рейтингу.


Голова ради з якості вищої освіти спеціальності Філологія Олена САВЕНКОВА розповіла про стан забезпечення якісного вивчення, викладання та використання англійської мови в Університеті, було намічено заходи щодо оптимізації цього процесу в освітній діяльності структурних підрозділів вишу.


Олена КОСТЕНКО як голова ради винесла на розгляд членів зібрання рекомендації, надані експертними групами, галузевими експертними радами за наслідками проведення акредитаційних експертиз освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), Інформаційні системи та технології, Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва. У підсумку їх розгляду було прийнято відповідні рішення.


Наостанок Олена Михайлівна привітала усіх присутніх із прийдешніми святами та побажала кожній родині добробуту, сімейного затишку, всіляких гараздів і якнайшвидшої перемоги!