15 травня 2019 р. відбулося знайомство студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» з діяльністю Центру надання адміністративних послуг

15 травня 2019 р. студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» відвідали Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), що входить до складу Управління адміністративних послуг Полтавської міської ради.

Діяльність ЦНАП зорієнтована на спрощення механізмів і скорочення термінів отримання у відповідних установах адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання.

З особливостями роботи ЦНАП, переліком адміністративних послуг та процедурою взаємодії з адміністративними органами в процесі їх надання студентів познайомив заступник начальника відділу Курило Максим Григорович. Студенти познайомилися з практикою надання адміністративних послуг з дотриманням принципів:
- орієнтації на суб'єкта звернення;
- відкритості, прозорості та зрозумілості процедур;
- запобігання корупційних дій, ліквідація посередницьких послуг;
- забезпечення вільного доступу суб'єктів звернення до інформації про стан розгляду звернень;
- оперативності у вирішенні питань;
- забезпечення рівності прав всіх суб'єктів звернення.

Студентам було також роз’яснено механізм контролю за додержанням посадовими особами суб’єктів надання адміністративних послуг строків розгляду та видачі суб’єктам звернень результатів надання адміністративних послуг. Вичерпні відповіді співробітників ЦНАПУ на поставлені студентами запитання задовольнили професійну цікавість майбутніх управлінців.

Заняття було проведено в межах вивчення дисципліни «Публічне управління» (викладач – асистент кафедри публічного управління та адміністрування Браславець Т. М.).