Засідання наукового гуртка «Innovative and resource-saving food technologies»

18 лютого 2020 року відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Innovative and resource-saving food technologies», керівником якого є доцент кафедри харчових технологій Будник Ніна Василівна.
Ванько Юрій (ХТ-31), Іваненко Микола (ХТ-31), Лісовський Микита (ХТ-11 (стн)), які є членами наукового гуртка, працюють за темою науково-дослідних робіт «Удосконалення технології виробництва м’ясних напівфабрикатів для дитячого харчування» і досліджують можливість використання рослинної сировини у м’ясних продуктах для дитячого харчування. За результатами проведеного аналітичного огляду інформаційних джерел, здобувачі визначилися з якими саме рослинними добавками будуть працювати, обрали об’єкт дослідження (пельмені) та розробили рецептурні композиції. На підставі попередніх досліджень виробили дослідну партію пельменів з рослинними добавками для дитячого харчування та оцінили якість дослідних зразків пельменів за органолептичними та фізико-хімічними показниками. В якості експертів, для проведення дегустації пельменів, були запрошені викладачі кафедри харчових технологій.


 

За результатами балової оцінки пельменів для дитячого харчування були внесені корективи до рецептурного складу та визначені найкращі зразки. Також проведені фізико-хімічні дослідження вироблених пельменів з рослинними добавками.

           


Рекомендовано здобувачам вищої освіти, які працюють за темою науково-дослідної роботи «Удосконалення технології виробництва м’ясних напівфабрикатів для дитячого харчування» підготувати тези до участі в конференції та наукову публікацію до друку у фаховому виданні.