Заняття з дисципліни ТПЗ тварин на тему «Сортовий розруб туш тварин та товарне оцінювання їх якості»

Здобувачі вищої освіти 3 курсу першого (бакалаврського) рівня освітньої програми Технологія виробництва продукції тваринництва 17 жовтня 2023 року виконали лабораторну роботу з навчальної дисципліни «Технологія продуктів забою тварин» на тему «Сортовий розруб туш тварин та товарне оцінювання їх якості» під керівництвом майстра відділення обвалювання та жилування м’яса цеху напівфабрикатів Ігоря Власюти групи підприємств компаній «Глобино».
На занятті студенти вивчили основні прийоми та методи обвалювання туш, зрозуміли такі поняття, як «забійний вихід туші», «морфологічний склад туші», «первинна обробка забійних тварин», «оцінка якості туш», «маркування м’яса», а також на власні очі побачили та опрацювали специфіку оброблення різних кісток та м’язів.