Захист кваліфікаційних робіт магістрами Освітньої програми Харчові технології

27 грудня 2022 року відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрами Освітньої програми Харчові технології.
До атестації було допущено 4 здобувачів вищої освіти.
Склад екзаменаційної комісії: Тетяна ЮДІНА, доктор технічних наук, професор, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету, Валерій СУКМАНОВ – гарант даної ОП, Ніна БУДНИК – завідувач кафедри харчових технологій, Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА – доцент даної кафедри та Світлана СУХОПАР – секретар комісії.

 

Тематика та зміст кваліфікаційних робіт відповідають вимогам освітньо-професійної програми Харчові технології за спеціальністю 181 Харчові технології є актуальними та затребуваними.
Захист кваліфікаційних робіт проходив відкрито, всі бажаючі мали можливість бути присутніми.
Екзаменаційна комісія ознайомилися з кожною кваліфікаційною роботою, поданою до захисту, заслухала захист здобувачів вищої освіти, мала можливість задати випускникам питання для того, щоб дати об’єктивну оцінку як самої роботи, так і вмінню студентів викласти основну її суть, рівня їх кваліфікації.
Більшість кваліфікаційних робіт була добре оформлена, мала відповідно сформовані ілюстрації. На захисті використовувались сучасні електронні засоби демонстрації, схеми, таблиці, креслення технологічних ліній переробних підприємств, математичні моделі організаційних процесів виробництва і складали приємне враження. Слід підкреслити, що 100 % кваліфікаційних робіт мали експериментальний характер.
Деякі з робіт уже мали практичне впровадження та пройшли апробацію на підприємствах м. Полтава. (ПрАТ «Фірма «Полтавпиво»). Високий рівень підготовки показали під час захисту студенти Мірошніков Владислав, Тюркіна Олена, Ліхоліп Ірина.

Оцінюючи позитивно роботу викладачів кафедри харчових технологій з підготовки фахівців, комісія зробила деякі зауваження та висловити пропозиції та побажання, спрямовані на підвищення якості майбутніх кваліфікаційних робіт
В результаті всі кваліфікаційні роботи, подані до захисту, одержали позитивну оцінку (3 роботи – «відмінно» та 1 робота – «добре»), а їх авторам присвоєна кваліфікація «Магістр зі спеціальності «Харчові технології».