Захід з підтримки та розвитку академічної доброчесності здобувачами СВО «магістр» харчових технологій разом з Оленою Вараксіною

Відповідно до нормативної бази щодо підтримки та розвитку академічної доброчесності в ПДАУ розроблений комплекс заходів та положень   які регулюють цей процес. Принципи академічної доброчесності в освітньому процесі постійно роз’яснюються здобувачам вищої освіти. Для ЗВО магістри харчових технологій Олена Вараксіна провела зустріч, на якій було роз’яснено про основні норми і правила академічної доброчесності в ПДАУ. В  ході зустрічі було наголошено про необхідність здійснювати власну освітню, наукову, творчу діяльність, дотримуючись місії, бачення, цінностей, корпоративної культури ПДАУ, найвищих моральних і правових норм академічної доброчесної поведінки, керуючись законодавством України, етичними вимогами до професійної та наукової діяльності. По завершенню ЗВО магістри харчових технологій підписали декларацію, чим підтвердили свою згоду щодо політики ПДАУ з підтримки та розвитку академічної доброчесності закладу. В декларації ЗВО зобов’язались:
- З повагою та толерантністю ставитися до всіх членів академічної спільноти університету.
- Не допускати поведінку, що ставить під сумнів чесність та сумлінність роботи і завдає шкоди  репутації університету.
- Запобігати та протидіяти проявам порушення академічної доброчесності учасниками освітнього процесу університету.
- Дотримуватися етичних норм власної поведінки, професійного спілкування та діяти згідно з базовими принципами академічної доброчесності.
- Не порушувати академічної доброчесності через академічний плагіат, самоплагіат, фабрикацію, фальсифікацію, списування, обман, хабарництво та необ’єктивне оцінювання.
- Не надавати неправомірну допомогу у професійній та науковій діяльності.
- Уникати будь-яких видів та форм академічної недоброчесності у власній освітній практиці та правомірно перешкоджати таким проявам в діяльності інших здобувачів, учасників освітнього процесу.
- Не користуватися неправомірною вигодою, не пропонувати хабарів.