Виїзне заняття з навчальної дисципліни «Технологія жирів та жирозамінників»

З метою формування програмних результатів навчання з дисципліни «Технологія жирів та жирозамінників» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 181 Харчові технології під керівництвом викладачки кафедри технології виробництва продукції тваринництва ПДАУ Альони СЯБРО 22 квітня відвідали Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.
В умовах підприємства було опрацьовано тему «Визначення свіжості харчових жирів». Під керівництвом лаборантки Наталії БОКАЙ студенти  ознайомилися з методиками визначення фізико-хімічних властивостей рослинних і тваринних харчових жирів. Особливу увагу на занятті було приділено методикам визначення кислотного числа і пероксидного числа – головних показників ступеня свіжості олій, які регламентуються стандартами.

Пані Наталія наголосила, що контроль за харчовими продуктами є важливою ланкою у виробництві безпечної продукції, тому дослідження якості важливо проводити не лише на виробничих підприємствах, але й «прозоро» у сертифікованих лабораторіях.