Використання сучасних практик на лабораторних заняттях для здобувачів вищої освіти спеціальності Харчові технології

Науково-педагогічні працівники факультету ТВППТ, з метою оновлення змісту освітніх компонентів ОП Харчові технології, використовують сучасні практики у відповідній галузі, які потім успішно впроваджують в освітній процес. Сучасні практики та наукові досягнення, що слід використовувати у навчання визначаються колективним рішенням викладачів, що знаходять підтримку на засіданнях кафедри харчових технологій.

В першому семестрі 2019 року здобувачі вищої освіти 2-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології» вивчали навчальну дисципліну «Технологія води і водопідготовки» (викладач доц., к.с.-г.н., Мироненко О.І.). Під час проведення лабораторних занять із вказаної дисципліни, здобувачі мали можливість вивчити методики, що застосовують в хімбаклабораторії КП ПОР «Полтававодоканал» та визначити якісні показники води.

        

        

На лабораторних заняттях здобувачі вищої освіти проводили дослідження з визначення органолептичних показників різних проб води, а також визначали вміст сульфатів у різних пробах води. Проблемні заняття завжди проходять змістовно та сприймаються здобувачами з особливою цікавістю.