В день науки майстер-клас від науковців щодо якості свинини

17 травня 2018 року на кафедрі розведення і генетики сільськогосподарських тварин факультету ТВППТ відбулася науково-практична конференція «Генезис  порід сільськогосподарських тварин», яка пройшла за участі науковців Полтавської державної аграрної академії Войтенко С.Л., Тендітника В.С., Мʼякої С.І., Кравченко О.І., Васильєвої О.О., Шаферівського Б.С, Рак Т.М., Желізняка І.М., а також Інституту свинарства та АПВ – Баньковської І.Б. та  здобувачів вищої освіти спеціальностей харчові технології, технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарної медицини. Науковці у вигляді майстер-класу  висвітлили проблему якості продукції тваринництва і разом із  студентами провели дегустацію сала різної якості, зокрема: сала в чорному шоколаді, сала в білому шоколаді, сала медового, сала миргородської породи, сала сухого посолу, сала з часником, сала від студентів.

Дегустаційна оцінка сала засвідчила, що за смаком здобувачі вищої освіти надали перевагу салу з часником, салу миргородської породи і салу в чорному шоколаді,  а викладачі - салу з часником  і салу в чорному шоколаді. За консистенцією кращим, на думку студентів, було сало в білому шоколаді, сало з часником, сало сухої засолки, сало в чорному шоколаді,  а викладачів – сало з медом, сало з часником, сало миргородської породи і сало в чорному шоколаді.

За загальної оцінки викладачам і  здобувачам вищої освіти найбільше сподобалося сало з часником.