Тренінг зі стресостійкості для магістрів ОПП Харчові технології

1 грудня 2021 року представниці психологічної служби Полтавського державного аграрного університету: керівниця Ірина Плаксієнко, практичний психолог Ганна Подлєсна зустрілися з магістрантами першого року навчання спеціальності 18 Харчові технології.
Предметом обговорення стали такі важливі поняття як стресостійкість та резилієнс, тобто здатність людини відновлювати своє фізичне та психічне здоров’я.
Тема є дуже актуальною, адже в наш буремний час вкрай важливо вміти оцінювати свій психологічний стан, вирішувати психологічні проблеми та долати стресові ситуації,  повертаючись до гармонійного емоційного стану.
Здобувачам були запропоновані прості діагностичні методики на визначення збалансованості нервової системи, а також вправи унікального сінхрометоду «Ключ» Алієва, який базується на синхронізації дій  з поточним внутрішнім станом людини. Цей метод саморегуляції допомагає долати психологічні бар'єри та стрес, швидко відновлювати сили після розумових і фізичних навантажень, підвищувати стресостійкість.