СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ЛАБОРАТОРІЇ, ЩО ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ВИКЛАДАННЯ ФАХОВИХ ДИСЦИПЛІН ОП «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

Одним із найважливіших завдань на шляху вдосконалення якості вищої освіти та підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою харчові технології, набуття здобувачами вищої освіти практичних навичок є функціонування на кафедрах академії, і в першу чергу,  на випусковій кафедрі, навчальних та науково-дослідних лабораторій.


Лабораторії - це науково-практичні центри організації роботи здобувачів, складова навчально-виховного процесу, ефективна форма професійної підготовки майбутнього фахівця.

На сьогодні ефективну підготовку майбутніх фахівців з харчових технологій у ПДАУ забезпечують наступні лабораторії:
1. навчально-наукова лабораторія технології молока та молокопродуктів;
2. навчальна лабораторія м’яса та м’ясопродуктів;
3. навчальна лабораторія мікробіологічного і бактеріологічного аналізу з автоклавним відділенням;
4. мікробіологічний бокс для виконання посівів в стерильних умовах;
5. сертифікована  науково-дослідна лабораторія якості зерна, хліба та хлібобулочних виробів;
6. науково-дослідна лабораторія субкритичних технологій у харчових виробництвах;
7. навчальна лабораторія фізико-хімічного аналізу;
8. навчальна лабораторія теплотехніки;
9. сертифікована науково-дослідна лабораторії хімії.

Навчальні лабораторі у своїй діяльності керуються нормативними документами щодо якості вищої освіти, Статутом та Положення про організацію навчального процесу у ПДАА, навчальними планами і програмами. Адміністрацією ПДАА здійснюються заходи з систематичного оновлення та удосконалення навчальної та наукової лабораторної бази, технічних засобів навчання.