Розробка рецептури хумусу з ферментованої зеленої гречки

21 грудня 2021 року в Полтавському державному аграрному університеті на кафедрі харчових технологій відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв».
Ми здобувачі вищої освіти спеціальності «Харчові технології» факультету ТВППТ Івер О. і Бузуверя В. із великим задоволенням прийняли участь та представили науково-дослідну роботу за темою «Розробка рецептури хумусу із нетрадиційної сировини для дієтичного харчування», керівником якого є доцент кафедри, кандидат технічних наук Дубова Галина Євгенівна.


На базі наукового гуртка «Innovative and resource-saving food technologies» кафедри харчових технологій, було створено продукт, що володіє високою харчовою та біологічною цінністю. Основна мета нашої науково-дослідної роботи полягала в розробці функціонального продукту, на основі зеленої гречки, за смаковими властивостями подібного до хумусу. В ході роботи експериментальним шляхом було розроблено рецептуру із застосуванням додаткових інгредієнтів, які сприяли покращенню органолептичних властивостей продукту.
В якості експертів, для проведення дегустації, було запрошено керівника та членів наукового гуртка.
Створений продукт доцільно використовувати в дієтичному харчуванні та харчуванні людей хворих на цукровий діабет. Так як всі використані  інгредієнти володіють відносно низьким глікемічним індексом та містять знизижений загальний вміст жирів, в порівнянні з оригінальною рецептурою.

Олеся Івер