Проведення науково-дослідної роботи зі студентами в межах наукового гуртка кафедри

За результатами наукової роботи в межах наукового гуртка кафедри «Інноваційні і ресурсозберігаючі технології» 10 листопада 2023 р. здобувачки першого року навчання Горошинська Т.О. і Ягодка С.В. прийняли участь у Х Міжнародній науково-практичній інтернет конференції «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини».

Здобувачка першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» Горошинська Т.О. представила результати досліджень спрямованих на розширення асортименту зефіру підвищеної харчової цінності. Збивні кондитерські вироби користуються широким попитом серед усіх верств населення завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду, ніжній текстурі, привабливому смаку і аромату. З літературних джерел відомо, що історія виготовлення зефіру має давнє погодження. Основою зефіру є багате на пектини фруктове пюре, яке є корисним, разом з тим, завдяки високому вмісту цукру, виріб має високу калорійність. Тому удосконалення технології зефіру підвищеної харчової цінності є актуальним завданням.

  

Здобувачка першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно ресторанна справа» Ягодка С.В. виявила зацікавленість в удосконаленні технології здобних хлібобулочних виробів рослинною сировиною підвищеної харчової цінності. Серед української молоді популярністю користуються хлібобулочні і кондитерські вироби різних країн світу: маффіни, капкейки, брауні, сіннабони. Сіннабони - це вироби із здобного дріжджового тіста, технологія яких запозичена із американської кухні. Виріб має підвищений вміст цукру і жиру, і є висококалорійним. Тому наукове дослідження, спрямоване на удосконалення технології сіннабонів за рахунок використання місцевої рослинної сировини є актуальним.